Veelzijdig Amersfoort zomer - 2 nachten

Veelzijdig Amersfoort - 2 nachten

De binnenstad van Amersfoort heeft veel te bieden op het gebied van historie, natuur, winkelen en eten en drinken. Met het Amersfoort Veelzijdig Arrangement kunt u genieten van wat de stad op zowel culinair als cultuur/historisch gebied te bieden heeft.

In de zomer kunt u gaan genieten van een mooie rondvaart door de stad met gids en ziet u vanaf het water wat u later te voet kunt gaan ontdekken en de volgende dag ziet.
In de winter varen de rondvaart bootjes niet maar met een wandeling met een ervaren gids van het Gilde Amersfoort hoort en ziet u alles. De gids neemt meerdere geïnteresseerde bezoekers mee in de wandeling

Maar vergeet niet te genieten van de mooie stad met de pleinen en terrassen en de gezellige winkels en de vele musea

U kunt gelijk al gaan genieten van Amersfoort want u kunt uw bagage in bewaring geven in ons hotel vanaf 12.00 uur

Goed om te weten

De tocht met de waterlijn en de wandeling met de stadsgids wordt voor u gereserveerd en staat dus vast qua tijd en datum daar dit op beschikbaarheid gaat.
Uiteraard proberen wij met uw voorkeur rekening te houden indien u dit aangeeft bij uw reservering.

De waterlijn is actief vanaf 1 april - eindigt als de waterstand te laag is.

De waterlijn: Deze route volgt de historische oostelijke grachtengordel. U vaart o.a. langs Groot Tinnenburg, het Huis met de paarse ruitjes, de Dieventoren en de Kamperbinnenpoort. Halverwege de route kluunt (=wandelt) u, samen met de vertelschipper, door de Muurhuizen naar het Havik. Daar ligt de andere boot,  die u via hetSpui (met Koppelpoort) en de Langegracht terugbrengt naar de steiger in de Krommestraat. 
Dit kluungedeelte bevat twee steile trappen, waardoor deze route minder geschikt is voor mensen die slecht ter been zijn.

De stadswandeling met Gilde Amersfoort:  De wandelingen zijn bijzonder omdat de Gilde gids u mee naar binnen neemt in de beroemde Koppelpoort uit 1425 waar u met eigen ogen het unieke takelmechanisme kunt aanschouwen.
Soms krijgen de gidsen van het Gilde de mogelijkheid  bezoek te brengen aan de oudste kerk van de stad, de St. Joriskerk’.

Het Amersfoort Veelzijdig Arrangement is op basis van 2 personen per kamer, 2 nachten

 • een Comfort kamer op basis van 2 personen voor 2 nachten
 • uitgeserveerd ontbijt op beide dagen(
 • in de zomer een rondvaart door de grachten van Amersfoort met de Waterlijn met een gids op de boot, de boten varen de route om 13.15 uur- 14.30 uur- 15.45 uur duur van de tocht 45 minuten.
  (het is zeer populair dus het kan zijn dat wij geen tijd kunnen reserveren van uw voorkeur, wij kiezen dan een tijd ergens tussen 13.00 en 17 uur)
 • in de winter of zomer een wandeling met Gilde Amersfoort, u sluit aan bij een bestaande wandeling en er zal gereserveerd worden op basis van beschikbaarheid als uw voorkeur niet meer vrij is
 • een stadsplattegrond
 • één drie-gangendiner (exclusief dranken) bij een van de restaurants geselecteerd door het hotel, graag vernemen wij uw keuze en gewenste tijd. U heeft in het arrangement één keer een drie-gangen menu per persoon.
  Wij reserveren standaard uw diner arrangement op dag van aankomst wilt u dit anders dan horen wij dit graag
 • een flesje wijn wit of rood naar keuze op uw kamer, uiteraard staan er glazen voor u om hiervan te genieten

Boek nu het aantrekkelijke veelzijdige Amersfoort 2 nachten ( let op! aantal nachten 2 en vergeet niet het aantal personen in te vullen)

Graag vernemen wij de volgende gegevens zodat wij uw verblijf zo aangenaam mogelijk kunnen maken

 • Bagage drop off is vanaf 12.00 uur mogelijk en incheck kan vanaf 14.00 uur zodat wij uw ontvangst voor u gereed hebben.
 • Diner: wilt u op aankomst dag of dag 2 dineren
  •  welke dag wenst u diner te gebruiken
   hoe laat kan het restaurant u verwachten
   welk van de restaurants is uw voorkeur ( indien dit niet mogelijk is wordt een ander restaurant geselecteerd)u Restaurant het Kannetje of Beer& Grill de 4 broers, u heeft één keer diner p.p.
  •  
 • Waterlijn, alleen in de zomer 
  • op basis van beschikbaarheid kunnen de volgende tijden voor de boottocht worden gereserveerd 13.15 uur - 14.30 uur - 15.45 uur, de tijdsduur is 45 minuten en u dient 10 minuten voor vertrek in te checken. De boten vertrekken op tijd.
   wij nemen uw voorkeurstijd mee in het maken van de reservering echter als het niet meer beschikbaar is kiezen wij een van de andere tijden voor u
    
 • Gilde Gids  op basis van beschikbaarheid zijn de starttijden 11.30 uur of 14.00, de tijdsduur is 1,5 uur en u dient 10 minuten voor vertrek in te melden bij de gids.
  • wij nemen uw voorkeurstijd mee in het maken van de reservering echter als het niet meer beschikbaar is kiezen wij een van de andere tijden voor u
    
 • Wijn: uw keuze voor uw fles wijn
  • rood of wit of rosé

De genoemde prijs per persoon, is op basis van een tweepersoons bezetting per comfort kamer. Wilt u een ander kamertype? dat kan natuurlijk ook
Kies u kamertype en het zal zichtbaar of het arrangement gereserveerd kan worden en uiteraard de prijs

Voor meer informatie en/of reserveren kunt u contact opnemen via 033-472 97 97 of of info@tabaksplant.nl 

 

€ 199,50 p.p.